STUDIE V REALIZACI

Rekonstrukce bratislavského bytu

Dispozice tohoto bytu je skoro jako z učebnice. V návaznosti na vstupní předsíň se nachází toaleta pro hosty s umyvadlem, obývací pokoj je propojený s velkým kuchyňským koutem a má k dispozici i spíž na potraviny. Jídelní kout má perfektní výhled spojený s terasou. Byt je rozdělen na noční a denní část, kde v noční části se nachází koupelna, do které se z ložnice dostanete, aniž by vás viděla návštěva.

Dispoziční změny nastali v návrhu pouze u zastavění dveřního otvoru do dětského pokoje a odstranění části příčky u kuchyně, aby byla více otevřená do hlavní místnosti.

Klienti si přáli interiér zrenovovat, navrhnout ho do moderního minimalistického stylu, a to vše za pomocí truhlářského nábytku. Dále je zde navržená podlaha z dřevěných stromečkových parket a kuchyni chtěli klienti také věnovat velkou pozornost. Budou se v ní střídat laminátové desky s jemně šedým dekorem, přírodním kamenem na ostrůvku, pracovní desce a obkladovém panelu.

Jednotlivé místnosti jsou oddělené posuvnými dveřmi po povrchu, které budou v stavu otevřené schované za skříněmi.

Koupelna také dispozičně vyhovuje dnešním požadavkům, pouze se aktualizuje materiálové a sanitární zařízení. Odstraní se luxferová zeď a nahradí skleněnou zástěnou s dýmovým efektem.

Ve spolupráci s Ing. arch. Sára Benešová
Rekonstrukce/Vinohradský byt/Genius-loci
1 000 000 ,- Kč
Bratislava
2022
Návrh dispozice
Původní stav bratislavského bytu