architektonická STUDIE V REALIZACI

Interiér zlatého obývacího pokoje

Řešeným prostorem je obývací pokoj v rodinném domě v Miškovicích na severovýchodu Prahy. Hlavní úkol je vytvořit fungující obývací místnost s kuchyňským koutem. Součástí návrhu by měl být i návrh nové podlahy, která se bude dobře udržovat čistá. Klienti jsou párem se psem a s dospělými dětmi, které s nimi už nebydlí. Často však jezdí s vnoučaty na návštěvy, takže jídelní stůl by měl být ideálně až pro 8 osob.

Kuchyň má poskytovat prostor na pohyb při vaření. Nesmí zde chybět místo na tříděný odpad a prostor na misky pro čtyřnohého člena rodiny. Hloubka linky má být větší, než je standard, 65-70 cm. Klienti se v nově navrženém obývacím pokoji chtějí cítit útulně, mile a láskyplně. Mají rádi ploché prostory, kde je vše uklizeno a schováno uvnitř skříněk.

Prostor obýváků má být světlý a útulný. Oblíbený materiál investorů je dřevo a bílá s vysokým leskem. Návrh obývacího pokoje vytváří novou dispozici kuchyně, která provozně pohodlně funguje. Dle přání klienta zbylá dispozice obývacího pokoje zůstává na svém místě.

Kuchyň se skládá z ostrůvku s barovým sezením a kuchyňské stěny o třech hloubkách. Ty reagují na potřeby kuchyňské linky a zároveň možnosti prostoru pro vybavení celé sestavy.

Tyto hloubkové hladiny jsou materiálově a barevně rozděleny. Hlubší pracovní sestava je navržena nejsvětlejší bílá, vysoká sestava s vestavěnými spotřebiči, lednicí a troubou je béžová, a mělké nástěnné skříňky s policemi jako třetí vrstva z laminátu v dekoru dřeva.

Celý návrh sjednocují malé zaoblené detaily, které se objevují na nízkých sestavách kuchyňské linky, na skleněné ploše u krbu komunikující s kruhovými stoly. Interiér je laděn do teplých světlých tónů béžové a hnědé, s doplňky kávové a zlaté, které společně vytvářejí milou a útulnou atmosféru pokoje.

Ve spolupráci s Ing. arch. Barbora Říhová

Rodinný dům/Zlaté doplňky/Polyuretanová stěrka
nezveřejněno
Praha 9, 2022
Aktuální stav